Video Farah Ann : Malaysia Mempertahankan gimnas Farah Ann Abdul Hadi terhadap pakaian bantahan

Marina Mahathir dan Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin adalah antara orang-orang yang keluar untuk menangani kritikan yang triko yang gimnas berusia 21 tahun Malaysia terlalu "mendedahkan".

Dari orang awam untuk tokoh terkenal, rakyat Malaysia telah kepada pertahanan yang Sukan SEA emas pemenang pingat dikritik oleh beberapa untuk memakai "mendedahkan" triko.

Gimnas Muslim Farah Ann Abdul Hadi, 21, telah menunjukkan yang mengagumkan di Sukan Singapura, dengan emas dalam acara senaman lantai wanita dan acara berpasukan wanita, satu perak dalam acara individu wanita dan tiga gangsa. Walau bagaimanapun, beliau menerima kritikan daripada beberapa yang merasakan dia telah mendedahkan terlalu banyak badannya.

Satu Facebook pengguna menulis: "Jika anda tidak mahu memakai tudung, sekurang-kurangnya memakai pakaian ketat untuk menutup paha anda Kerana itulah aurat (bahagian-bahagian sulit) anda perlu menutup dan tidak boleh dipaparkan kepada lelaki.."

Farah kini trend di Twitter di Malaysia - tetapi banyak jawatan dalam pembelaannya. Personaliti awam dan ahli lembaga pengarah bagi Sisters in Islam, Marina Mahathir, telah menulis: "Jadi ... orang-orang yang menghabiskan masa mereka melihat aurat makan air, apa sebenarnya yang dilakukan mereka membawa nama negara mereka?"

Jadi ... orang-orang yang menghabiskan masa mereka melihat aurat makan air, apa sebenarnya yang dilakukan mereka membawa nama negara mereka?

Dicatat oleh Marina Mahathir pada Jumaat Jun 12, 2015
A sentimen yang sama telah disuarakan oleh Menteri Malaysia Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin, yang menulis sebarang tweet: ".. Dalam perbuatannya hanya hakim-hakim SWT beliau Bukan anda Tinggalkan atlet kita semata-mata."

Dalam gimnastik Farah wowed hakim-hakim dan membawa pulang emas. Dalam perbuatannya sahaja Yang Maha Kuasa menghakimi dia. Bukan anda. Tinggalkan atlet kita semata-mata.

- Khairy Jamaluddin (Khairykj) 12 Jun 2015

Farah kelihatan bimbang terhadap kekecohan itu. Dia tweeted: "tin kosong membuat bunyi yang paling."

Tin kosong membuat bunyi yang paling

- Farah Ann Abdul Hadi (farahannhadi) 12 Jun 2015

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel