Farah Ann Abdul Hadi : Gimnas Malaysia mendapat brickbats untuk menunjukkan 'aurat', 'bentuk vagina' walaupun memenangi emas

Gimnas Malaysia Farah Ann Abdul Hadi telah menerima membunuh kritikan daripada orang Islam yang menyerang beliau untuk menunjukkan "aurat" itu dan "bentuk faraj" dalam triko yang walaupun memenangi pingat emas pada Sukan SEA.

Beberapa pengguna Facebook menyelar wanita Melayu berusia 21 tahun ke atas halaman Facebook Buletin TV3 yang telah dimuat naik Rabu gambar beliau dalam pakaian gimnastik, bersama-sama dengan keterangan yang diumumkan memenangi emas beliau dalam senaman lantai dalam gimnastik artistik.

"Sehingga dia mati juga orang ramai dapat melihat bentuk faraj dan aurat beliau," tulis seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Muhammad Nur Salam.

Facebook pengguna dipanggil Amir Muhd ​​berkata: "Hanya menanggalkan lah pakaian anda ... membiarkan semua orang melihat."

Satu lagi pengguna Facebook berkata berpakaian Farah Ann adalah lebih teruk daripada orang bukan Islam dari segi menunjukkan "aurat" beliau.

"Ini adalah kegembiraan di dunia yang sementara ... walaupun akhirat kita akan penuh dengan kesakitan dari Allah swt, apa yang ia berbanding dengan pingat yang digantung di leher jika roh kita di akhirat menderita satu hari nanti," tulis Addieputra Jentayu.

Kedua-dua wanita dan lelaki Islam adalah dilarang dalam Islam daripada mendedahkan aurat mereka, walaupun kritikan lebih sering disasarkan terhadap wanita.

Lain-lain pengguna Muslim Facebook, bagaimanapun, telah datang kepada pertahanan Farah Ann.

"Jadi menjijikkan membaca komen-komen ini agama daripada ahli-ahli masa depan yang dipanggil syurga ... hanya mengabaikan mereka ... Tahniah Farah Ann, ia bukan mudah untuk mendapatkan pingat emas untuk Malaysia," tulis Dina Nida.

Seorang pengguna Facebook bernama Siti Kasim mengucapkan tahniah kepada atlet muda, berkata: "Abaikan mereka melambatkan yang tidak dapat melihat di luar kemampuan otak yang terhad! Teruskan kerja yang baik! Kami bangga dengan anda! "

Laman web berita Singapura The New Paper melaporkan bahawa Farah Ann telah ditarik dari rutin lantai sempurna untuk menjaringkan 13,733 menewaskan Indonesia dan Vietnam.

The Malaysian atlet juga dilaporkan memenangi tiga pingat gangsa dan perak dalam acara individu.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel