5 Sikap Untuk Dapatkan Anda Hadapi Di Tempat Kerja

5 Sikap Untuk Dapatkan Anda Hadapi Di Tempat Kerja

5 Sikap Untuk Dapatkan Anda Hadapan Di Tempat KerjaAnda sedang mencari booster kerjaya. Anda mungkin lepas mark tahun pertama anda di tempat kerja. Anda telah agak belajar tali kedudukan anda tetapi anda rasa anda perlahan. Jadi, apa yang adalah beberapa sikap di tempat kerja yang boleh membantu anda mendapatkan lebih awal di tempat kerja? Terdapat banyak sikap positif yang boleh membantu anda melakukannya. Malah, nilai sikap ini adalah mereka membuat anda lebih bermotivasi dan oleh itu, memberikan anda rangsangan kerjaya.

Sikap perlu Dapatkan Anda Hadapi Di Tempat Kerja


1. GHAIRAH
Saya tahu, bagaimana boleh anda pernah berasa bersemangat tentang kerja terutamanya apabila anda sudah berasa lembap dengan kerja yang sama selepas beberapa tahun? Ia adalah tepat sebab ini saya meminta anda untuk menjadi bersemangat. Untuk menjadi bersemangat di tempat kerja kira-kira keadaan mental. Anda perlu membuat keputusan untuk menjadi bersemangat. Mulakan dengan berkata, "Saya akan menjadi peserta bersemangat dalam projek ini atau tugas."

Menyerang tugas anda dengan tenaga. Jangan mengheret kaki anda. Lebih banyak anda memberitahu diri sendiri, "Ini adalah membosankan," atau apa sahaja alasan yang mungkin lebih teruk anda akan merasa. Dapatkan berminat untuk kerja dan tenaga akan datang secara semula jadi. Kemudian membuat keputusan untuk tidak sabar-sabar terlibat. Menjadi bersemangat dan bertenaga adalah sikap di tempat kerja yang boleh membawa anda ke hadapan. Anda tidak boleh maju tanpa tenaga.


2. CEKAP
Berusaha untuk menjadi pekerja yang paling berkesan dalam pasukan anda. Menurut Webster Universal College Dictionary, sebagai cara berkesan "melaksanakan atau berfungsi dengan berkesan bersama sampah sekurang-kurangnya masa dan usaha." Apabila anda berkesan, anda menghasilkan keputusan yang dikehendaki. Apabila anda berkesan anda melakukannya bersama sampah sekurang-kurangnya masa dan usaha. Ini bermakna anda mampu dan berwibawa.

Jika anda membawa dengan anda sikap di tempat kerja sentiasa berusaha untuk menjadi pekerja yang paling cekap, maka anda lambat laun akan maju dalam kerjaya anda. Anda akan mendapat rangsangan kerjaya kerana anda adalah yang paling berkebolehan dan cekap dalam pasukan.


3. KECEMERLANGAN
Daripada lima sikap di tempat kerja, yang satu ini mungkin memerlukan anda untuk memberi diri anda sedikit tekanan. A sedikit tekanan adalah baik kerana ia membuat anda menolak diri anda lebih keras. Berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam semua yang anda lakukan. Jangan berpuas hati dengan baik. Pergi untuk yang besar.

Melebihi jangkaan dengan mengetahui baik kadang-kadang tidak cukup baik. Memberikan segala-galanya yang terbaik penuh anda. Anda secara semulajadi akan melihat bagaimana ini menjadi booster kerjaya anda. Apabila anda berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam semua yang anda lakukan, anda agak semula jadi mengatasi orang lain dalam kerja anda. Yang membawa anda ke hadapan.


4. AWAL
Pernahkah anda terfikir tentang menjadi seawal sikap di tempat kerja yang boleh membawa anda ke hadapan? Ya, terutamanya apabila amalan tempat kerja anda masa anjal. Ramai orang mengambil masa fleksibel untuk diberikan. Mereka berjalan-jalan di dalam dan di luar pada kadar mereka sendiri, tidak tahu mereka mungkin telah membuang masa produktif.

Bermula awal di tempat kerja. Beberapa hari yang paling produktif adalah mereka saya bermula awal sebelum telefon berdering dan sebelum kakitangan saya berjalan masuk dengan soalan. Kosongkan e-mel anda dari malam tadi, kraf yang penting e-mel apabila tidak ada gangguan.


5. MUDAH
Berusaha untuk menjadi yang paling mudah untuk bekerja dengan di pejabat. Sekarang, saya tidak mengatakan kompromi pada keperluan anda untuk kecemerlangan. Sebagai contoh, ini bermakna tidak mengeluh dan merungut setiap kali terdapat satu pasukan bertemu. Tiada siapa yang suka untuk bekerja dengan seseorang yang nags sepanjang masa.

Apabila anda mudah untuk bekerja dengan, anda membuat kerja yang menyeronokkan bagi yang lain juga. Sikap seperti ini di tempat kerja adalah dialu-alukan mana-mana dan anda membuat diri anda kelebihan kompetitif mana-mana pasukan. Daya saing ini adalah booster kerjaya anda.

Tidak ada keperluan untuk rancangan rumit untuk mendapatkan rangsangan kerjaya. Langkah-langkah mudah dengan sikap ini di tempat kerja boleh membawa anda maju dalam kerjaya anda.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel